Rött Guld från Europa ekologiska konserverade tomater är ett hälsosamt och bekvämt alternativ att använda året runt. Deras bearbetningsmetod bevarar alla näringsämnen, inklusive lykopen, en kraftfull antioxidant som kroppen lätt kan absorbera. Tomater är också låga i fett.
Näringsvärdet hos konserverade tomater är följande:
- 24% vitamin C-innehåll, en av de hälsosammaste komponenterna på grund av dess anti-infektiva egenskaper.
- 18 kalorier per 100 gram tomater.
- 7 mg lykopen per 100 gram konserverade tomater.
- 200 – 300 mg kalium.
- 600 mg järn.
- 700 mcg vitamin A.
- 60 mcg vitamin B1.
- 40 mcg vitamin B2.
- Andra mineraler och vitaminer inkluderar vitamin E, K och PP. De innehåller också fosfor, kalcium, bor, mangan, magnesium, jod, koppar, zink, natrium, svavel, citronsyra, äppelsyra, sockerarter, biotin, niacin, folsyra och provitamin A..
Vissa studier har visat att ekologiskt odlade tomater, trots att de är mindre i storlek, har högre nivåer av vitamin C och antioxidanter än konventionellt odlade tomater.