Chiudi

RGFE

Emilia: Friggione Bolognese (löksoppa med tomat serverad på rustikt surdegsbröd)

Chef

Viviana Marrocoli

Cook & Prep Time

4 timmar

Serves

6

Emilia: Friggione Bolognese (löksoppa med tomat serverad på  rustikt surdegsbröd)

Ingredients

  • 4 kg silverlök
  • 300 g konserverade ekologiska hela skalade tomater
  • 1 tsk grovsalt
  • 1 tsk socker
  • 2 tsk ister eller olivolja extra virgin
  • 3 skivor rostat bröd

Directions

Step 1

Skala och skiva löken tunt, tillsätt socker och grovsalt, blanda och låt macerera under lock i två till fyra timmar.

Step 2

Lägg sedan lökarna med vatten och matfett (eller olja) i en traktörpanna eller stekpanna och fräs på mycket låg värme under omrörning tills lökarna fått en fin gyllene färg.

Step 3

Tillsätt en skvätt vatten om den börjar fastna. Hacka tomaterna och tillsätt dem i pannan. Fortsätt tillagningen i ett par timmar på låg värme under omrörning. Resultatet ska bli en krämig sås.

Servera i en djup tallrik med en skvätt olivolja och skivor av rostat bröd.