Chiudi

RGFE

Pannenkoeken, holländska pannkakor

Chef

Viviana Marrocoli

Serves

4

Pannenkoeken, holländska pannkakor

Det perfekta brunchreceptet att värma upp sig med en kylig söndag i februari som ger massor av energi till en uppfriskande vinterpromenad!

Ingredients

  • 100 g italienskt ”00”-mjöl
  • 100 g bovetemjöl
  • 380 ml mjölk
  • 1 ägg
  • 60 g baconstrimlor, hackade
  • 60 g riven emmentalerost
  • 200 g konserverade ekologiska babyplommontomater
  • 1 schalottenlök
  • basilikablad
  • 80 g Auricchio Piccante, eller annan stark ost

Directions

Step 1

Blanda samman de två mjölsorterna och tillsätt sedan mjölk, salt och ägg. Låt vila i 30 minuter. Tillsätt det hackade baconet och den rivna emmentalerosten i smeten. Fräs den finhackade schalottenlöken tillsammans med tomaterna till en sås.

Step 2

Smält lite smör (eller olja) i en stekpanna på 18 cm i diameter och häll i en slev med smeten; tippa pannan så att smeten täcker botten och bildar en tunn pannkaka, vänd när toppen har stelnat och stek den andra sidan. Fortsätt tills all smet är använd.

Servera med tomatsåsen, några basilikablad och riven Auricchio-ost.

You Might also Like