Ingredients
- 100 g italienskt ”00”-mjöl
- 100 g bovetemjöl
- 380 ml mjölk
- 1 ägg
- 60 g baconstrimlor, hackade
- 60 g riven emmentalerost
- 200 g konserverade ekologiska babyplommontomater
- 1 schalottenlök
- basilikablad
- 80 g Auricchio Piccante, eller annan stark ost
Directions
Step 1
Blanda samman de två mjölsorterna och tillsätt sedan mjölk, salt och ägg. Låt vila i 30 minuter. Tillsätt det hackade baconet och den rivna emmentalerosten i smeten. Fräs den finhackade schalottenlöken tillsammans med tomaterna till en sås.
Step 2
Smält lite smör (eller olja) i en stekpanna på 18 cm i diameter och häll i en slev med smeten; tippa pannan så att smeten täcker botten och bildar en tunn pannkaka, vänd när toppen har stelnat och stek den andra sidan. Fortsätt tills all smet är använd.