Customise Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorised as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyse the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customised advertisements based on the pages you visited previously and to analyse the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Chiudi

RGFE

Toscana: Pappa al pomodoro (Rustik tomat- och brödsoppa)

Chef

Viviana Marrocoli

Cook & Prep Time

1 timme

Serves

4

Toscana: Pappa al pomodoro (Rustik tomat- och brödsoppa)

Ingredients

  • 200 g gammalt tosca- eller fullkornsbröd
  • 2 vitlöksklyftor
  • 100 g lök
  • 50 g olivolja extra virgin
  • 600 g konserverade ekologiska hela skalade tomater
  • 300 g grönsaksbuljong
  • Olivolja extra virgin
  • salt efter smak
  • peppar efter smak
  • 1 knippe färsk basilika (endast bladen)

Directions

Step 1

Finhacka löken och vitlöken och fräs dem i olivoljan på låg värme i 10-15 minuter i en djup stekpanna. När de är mjuka, tillsätt de skalade tomaterna och krossa dem med en gaffel.

Step 2

Tillsätt lite salt och koka såsen så att den tjocknar något. Skär under tiden det toskanska brödet i 1 cm stora bitar.

Step 3

När tomaterna är klara, tillsätt basilikabladen, grönsaksbuljongen, det hackade gamla brödet och blanda väl.

Step 4

Stäng av värmen och täck pannan med ett tättslutande lock i 10-15 minuter så att brödet absorberar vätskorna.

Step 5

Bryt sedan ner brödet med hjälp av baksidan av en sked så att det blir en tjock massa. Smaka av med salt och tillsätt eventuellt mer buljong för att göra ”pappan” lösare eller krämigare.

Ringla över extra virgin olivolja efter smak och servera omedelbart.