Chiudi

RGFE

Toscana: Pappa al pomodoro (Rustik tomat- och brödsoppa)

Chef

Viviana Marrocoli

Cook & Prep Time

1 timme

Serves

4

Toscana: Pappa al pomodoro (Rustik tomat- och brödsoppa)

Ingredients

  • 200 g gammalt tosca- eller fullkornsbröd
  • 2 vitlöksklyftor
  • 100 g lök
  • 50 g olivolja extra virgin
  • 600 g konserverade ekologiska hela skalade tomater
  • 300 g grönsaksbuljong
  • Olivolja extra virgin
  • salt efter smak
  • peppar efter smak
  • 1 knippe färsk basilika (endast bladen)

Directions

Step 1

Finhacka löken och vitlöken och fräs dem i olivoljan på låg värme i 10-15 minuter i en djup stekpanna. När de är mjuka, tillsätt de skalade tomaterna och krossa dem med en gaffel.

Step 2

Tillsätt lite salt och koka såsen så att den tjocknar något. Skär under tiden det toskanska brödet i 1 cm stora bitar.

Step 3

När tomaterna är klara, tillsätt basilikabladen, grönsaksbuljongen, det hackade gamla brödet och blanda väl.

Step 4

Stäng av värmen och täck pannan med ett tättslutande lock i 10-15 minuter så att brödet absorberar vätskorna.

Step 5

Bryt sedan ner brödet med hjälp av baksidan av en sked så att det blir en tjock massa. Smaka av med salt och tillsätt eventuellt mer buljong för att göra ”pappan” lösare eller krämigare.

Ringla över extra virgin olivolja efter smak och servera omedelbart.