Ingredients
Till dumplings
- 300 g gammalt bröd
- 100 g parmesanost
- 200 ml mjölk
- 160 g tärnad tyrolerskinka
- 80 g italienskt mjöl typ 00
- 40 g silverlök
- 40 g smör
- 20 g hackad persilja
- 4 g salt
- 4 ägg
Till såsen:
- 700 g ekologisk tomatpassata
- 1 silverlök
- 1 morot
- 1 stjälk selleri
- socker efter smak
- olivolja extra virgin efter smak
- fint salt efter smak
- hackad persilja efter smak
Directions
Step 1
Smält smöret i en stekpanna på låg värme. Finhacka löken, tillsätt den i smöret och fräs den. Tärna det gamla brödet och lägg det i en stor skål, tillsätt smöret och den sauterade löken och blanda väl. Skär tyrolerskinkan i små tärningar och lägg dem i skålen tillsammans med mjölet och blanda. I en annan skål, vispa ihop ägg, mjölk, salt och hackad persilja och tillsätt sedan mjölblandningen, blanda allt väl och tillsätt parmesanost. Fukta händerna och gör bollar av blandningen som väger 35-45 g. Ställ åt sidan och låt vila i ca 30 minuter.
Step 2
Förbered nu såsen: tvätta och skala morötter, selleri och lök och skär i tärningar (ca 6-10 mm). Stek allt i en non-stick panna med olja, socker och en nypa salt. Tillsätt passatan och låt koka i ca 30 minuter. När såsen är klar, koka dumplings i en kastrull med kokande vatten i 5 minuter, häll av och koka sedan i såsen i ca 10 minuter så att de absorberar smaken.