Chiudi

RGFE

Trentino: Canederli (bröddumplings) med tomatsås

Chef

Viviana Marrocoli

Cook & Prep Time

1 timme

Serves

4

Trentino: Canederli (bröddumplings) med tomatsås

Ingredients

Till dumplings

  • 300 g gammalt bröd
  • 100 g parmesanost
  • 200 ml mjölk
  • 160 g tärnad tyrolerskinka
  • 80 g italienskt mjöl typ 00
  • 40 g silverlök
  • 40 g smör
  • 20 g hackad persilja
  • 4 g salt
  • 4 ägg

Till såsen:

  • 700 g ekologisk tomatpassata
  • 1 silverlök
  • 1 morot
  • 1 stjälk selleri
  • socker efter smak
  • olivolja extra virgin efter smak
  • fint salt efter smak
  • hackad persilja efter smak

Directions

Step 1

Smält smöret i en stekpanna på låg värme. Finhacka löken, tillsätt den i smöret och fräs den. Tärna det gamla brödet och lägg det i en stor skål, tillsätt smöret och den sauterade löken och blanda väl. Skär tyrolerskinkan i små tärningar och lägg dem i skålen tillsammans med mjölet och blanda. I en annan skål, vispa ihop ägg, mjölk, salt och hackad persilja och tillsätt sedan mjölblandningen, blanda allt väl och tillsätt parmesanost. Fukta händerna och gör bollar av blandningen som väger 35-45 g. Ställ åt sidan och låt vila i ca 30 minuter.

Step 2

Förbered nu såsen: tvätta och skala morötter, selleri och lök och skär i tärningar (ca 6-10 mm). Stek allt i en non-stick panna med olja, socker och en nypa salt. Tillsätt passatan och låt koka i ca 30 minuter. När såsen är klar, koka dumplings i en kastrull med kokande vatten i 5 minuter, häll av och koka sedan i såsen i ca 10 minuter så att de absorberar smaken.

Servera med en skvätt rå olivolja.