Chiudi

RGFE

Umbrien: Brosega-ägg

Chef

Viviana Marrocoli

Cook & Prep Time

15 minuter

Serves

4

Umbrien: Brosega-ägg

Ingredients

  • 4 färska ägg
  • 500 g konserverade ekologiska finhackade tomater
  • 1 silverlök
  • olivolja extra virgin efter smak
  • salt efter smak

Directions

Step 1

Hacka löken i fina strimlor (julienne) och fräs den försiktigt i olivolja. Tillsätt tomaterna med en nypa salt och låt koka på medelvärme i 10 minuter. Sänk såsen till låg värme när den är nästan färdigkokt.

Step 2

Knäck äggen ett i taget försiktigt i en skål, se till att gulorna inte går sönder, och lägg dem i pannan med tomatsåsen.

Step 3

Täck med ett lock och fortsätt tillagningen på låg värme i ca 1 minut tills äggen är genomkokta. Servera med ett rustikt surdegsbröd.