Chiudi

RGFE

Venetien: Stuvad venetiansk tripe

Chef

Viviana Marrocoli

Cook & Prep Time

2.5 timmar

Serves

4

Venetien: Stuvad venetiansk tripe

Ingredients

  • 1 kg rensad och kokad komage
  • 250 g ekologisk tomatpassata
  • 2 msk ekologisk tomatpuré med dubbelt koncentrat
  • 500 ml vatten
  • 1 lök
  • 1 morot
  • 2 kvistar rosmarin
  • 2 salviablad
  • 2 lagerblad
  • salt efter smak
  • 20 g olivolja extra virgin
  • Parmesanost efter smak (tillval)

Directions

Step 1

Tvätta komagen (köp den helst redan rengjord och kokt för att påskynda tillagningen) och låt den rinna av i ett durkslag. Finhacka morot och lök och fräs i en stekpanna med olivolja och örter.

Step 2

Tillsätt komagen och bryn i några minuter. Tillsätt slutligen passatan, tomatkoncentratet, vattnet och en rejäl nypa salt.

Step 3

Täck över och låt koka i en timme.

Vi rekommenderar att du serverar den med brödbitar som du kan använda som en ”scarpetta” eller ”liten sko” för att suga upp såsen!