Ingredients
- 400 g konserverade ekologiska datterini-tomater (eller körsbärstomater)
- 320 g pennette
- 60 g ‘nduja
- 50 g pecorinoost (riven)
- 1 vitlökklyfta
- 1/2 lök
- ett knippe färsk basilika (endast bladen)
- olivolja extra virgin efter smak
- soltorkade tomater i olja efter smak
Directions
Step 1
Fräs vitlöksklyftan och den finhackade löken i lite extra virgin olivolja i en stor stekpanna. Tillsätt 'nduja, låt löken brynas lite medan 'ndujan smälter.
Step 2
Dela plommontomaterna i halvor och lägg i dem i pannan när 'ndujan nästan helt har smält. Smaka av med en nypa salt och låt koka i ca 20 minuter.
Step 3
Mixa sedan såsen och häll tillbaka den i stekpannan. Koka upp rikligt med saltat vatten i en kastrull och koka pastan i ett par minuter mindre än den tid som anges på paketet.
Step 4
Häll av (spara kokvattnet) och lägg i den kryddiga babyplommontomatsåsen, tillsätt en skopa kokvatten och koka färdigt.
Step 5
Ta av från värmen, tillsätt riven pecorino och rör om så att allt blandas. Häll av några soltorkade tomater, skölj och pressa ut överflödig olja.