Chiudi

RGFE

Kalabrien: Scarpariello-pasta med ‘nduja

Chef

Viviana Marrocoli

Cook & Prep Time

1 timme

Serves

4

Kalabrien: Scarpariello-pasta med ‘nduja

Ingredients

  • 400 g konserverade ekologiska datterini-tomater (eller körsbärstomater)
  • 320 g pennette
  • 60 g ‘nduja
  • 50 g pecorinoost (riven)
  • 1 vitlökklyfta
  • 1/2 lök
  • ett knippe färsk basilika (endast bladen)
  • olivolja extra virgin efter smak
  • soltorkade tomater i olja efter smak

Directions

Step 1

Fräs vitlöksklyftan och den finhackade löken i lite extra virgin olivolja i en stor stekpanna. Tillsätt 'nduja, låt löken brynas lite medan 'ndujan smälter.

Step 2

Dela plommontomaterna i halvor och lägg i dem i pannan när 'ndujan nästan helt har smält. Smaka av med en nypa salt och låt koka i ca 20 minuter.

Step 3

Mixa sedan såsen och häll tillbaka den i stekpannan. Koka upp rikligt med saltat vatten i en kastrull och koka pastan i ett par minuter mindre än den tid som anges på paketet.

Step 4

Häll av (spara kokvattnet) och lägg i den kryddiga babyplommontomatsåsen, tillsätt en skopa kokvatten och koka färdigt.

Step 5

Ta av från värmen, tillsätt riven pecorino och rör om så att allt blandas. Häll av några soltorkade tomater, skölj och pressa ut överflödig olja.

Servera pastan strösslad med de soltorkade tomaterna och några basilikablad.