Ingredients
Ingredienser till paneringen:
- 1 ägg + 1 vispad äggvita
- 150 ml kolsyrat vatten
- 150 g vanligt vitt mjöl, typ ‘0’
- 60 g ekologisk tomatpuré
- Salt efter smak
- 500 g torskfiléer
- Solros- eller jordnötsolja för stekning, efter behov
Till tomatmajonnäsen:
- 300 g konserverade ekologiska körsbärstomater, avrunna och utan kärnor
- 2 tsk senap
- 1 tsk mald torkad gräslök
- 1 citron (saft)
- 1 msk äppelcidervinäger
- 1 – 2 droppar Tabasco (alternativt en nypa chili)
- Druvkärneolja, efter behov
- Salt
Directions
Tillagning av fisken:
Blanda mjöl, vatten och det hela ägget i en skål och tillsätt sedan den vispade äggvitan. Låt smeten vila i kylen. Hetta nu upp oljan i en stekpanna med 4 cm höga kanter till 165°C, ta upp filéerna, doppa dem i smeten och stek dem gyllene, torka dem på hushållspapper.
Till tomatmajonnäsen:
Lägg allt utom oljan i en mixer och emulgera genom att gradvis droppa i oljan.