Chiudi

RGFE

Kibbeling, panerade fiskbitar med tomatsmet och majonnäs

Chef

Viviana Marrocoli

Serves

4

Kibbeling, panerade fiskbitar med tomatsmet och majonnäs

Läcker friterad fisk från Nederländerna med en tomatinspirerande twist och majonnäs – perfekt för en sensommarmiddag med vänner eller som tapas till ett svalkande glas vin.

Ingredients

Ingredienser till paneringen:

  • 1 ägg + 1 vispad äggvita
  • 150 ml kolsyrat vatten
  • 150 g vanligt vitt mjöl, typ ‘0’
  • 60 g ekologisk tomatpuré
  • Salt efter smak
  • 500 g torskfiléer
  • Solros- eller jordnötsolja för stekning, efter behov

Till tomatmajonnäsen:

  • 300 g konserverade ekologiska körsbärstomater, avrunna och utan kärnor
  • 2 tsk senap
  • 1 tsk mald torkad gräslök
  • 1 citron (saft)
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 – 2 droppar Tabasco (alternativt en nypa chili)
  • Druvkärneolja, efter behov
  • Salt

Directions

Tillagning av fisken:

Blanda mjöl, vatten och det hela ägget i en skål och tillsätt sedan den vispade äggvitan. Låt smeten vila i kylen. Hetta nu upp oljan i en stekpanna med 4 cm höga kanter till 165°C, ta upp filéerna, doppa dem i smeten och stek dem gyllene, torka dem på hushållspapper.

Till tomatmajonnäsen:

Lägg allt utom oljan i en mixer och emulgera genom att gradvis droppa i oljan.