Chiudi

RGFE

Marche: Rökt penne

Chef

Viviana Marrocoli

Cook & Prep Time

30 minuter

Serves

4

Marche: Rökt penne

Ingredients

  • 100 g rökt pancetta eller bacon
  • 50 g riven emmentalerost
  • 40 g riven caciottina (medelmjuk, mild ost)
  • 50 g Parmigiano Reggiano SUB-ost
  • 125 ml vispgrädde
  • 200 g ekologisk tomatpassata
  • 400 g penne
  • peppar efter smak
  • salt efter smak

Directions

Step 1

Strimla pancettan/baconet eller skär den i tärningar. Stek den knaprig i en stekpanna. Tillsätt tomatpassatan när pancettan/baconet är knaprigt gyllene och låt reducera under omrörning. Salta efter smak.

Step 2

Koka under tiden upp rikligt med saltat vatten och koka pastan. Tillsätt grädden i såsen, rör om och lägg sedan i den avrunna pastan. Krydda med peppar, generöst om du vill, och tillsätt riven emmentaler, caciottinaost och parmesan.

Ta av från värmen, blanda väl och servera.