Ingredients
- 250 g mjöl av italiensk typ ʻ0
- 150 ml rumstempererat vatten
- 7 g fint havssalt
- 2 g färsk jäst (smulad) eller 1 g torkad jäst
Till såsen:
- 500 g konserverade ekologiska hackade tomater
- 1 gul lök
- 5 g fint salt
- 1 liter solrosolja (för stekning)
- basilika
- pecorinoost, riven
- fior di latte eller mozzarella (valfritt) som garnering
Directions
Tillagning av degen:
Lägg mjölet och jästen i skålen till en köksmaskin och blanda med en flatblandare. Sikta mjölet och tillsätt gradvis allt vatten. Håll alltid mixern på hastighet 1 för att inte överhetta degen. Efter halva tiden tillsätter du saltet och byter ut flatblandaren mot degkroken. Fortsätt knåda tills degen lossnar från skålens sidor. Låt degen ligga i bunken övertäckt med en fuktig trasa på ett varmt ställe i minst 30 minuter. Dela sedan upp degen i mindre rundlar på minst 70 g och vänta tills de har fördubblats i storlek.
Tillagning av såsen:
Fräs gul lök, tillsätt de hackade tomaterna och låt dem fräsa lätt.
Stekning:
Hetta upp rikligt med olja för stekning i en stekpanna med höga kanter. Lägg pizzorna i den heta oljan (1 i taget) och ös dem med oljan hela tiden med hjälp av en sked så att de puffar upp. Ta ut pizzorna med en hålslev, låt dem rinna av och toppa med den varma tomatsåsen, pecorinoosten och basilikan. Toppa med en kub fior di latte eller mozzarella om så önskas.