Chiudi

RGFE

Vegetarisk ris-sartù

Chef

Viviana Marrocoli

Serves

4

Vegetarisk ris-sartù

Denna läckra rätt serveras traditionellt vid festliga tillfällen; njut av den tillsammans med din familj vid en speciell måltid – den är värd den extra ansträngningen!

Ingredients

  • 400 g carnaroliris
  • 150 g mozzarella
  • 150 g skalade ärtor
  • 100 g riven Parmigiano Reggiano
  • 2 hårdkokta ägg
  • 1 vispat ägg
  • 1 vitlöksklyfta
  • 400 ml ekologisk tomatpassata
  • 300 g gul lök
  • 50 g tomatpuré
  • 80 ml rött vin
  • 80 ml olivolja extra virgin
  • 60 g smör
  • Brödsmulor
  • Solrosolja för stekning
  • Salt, peppar
  • Grönsaksbuljong:
  • 1 stång selleri
  • 2 morötter
  • 1 gul lök
  • 100 g konserverade skalade tomater
  • 1 liter vatten

Directions

Step 1

Koka först upp ingredienserna till grönsaksbuljongen i en kastrull och låt sjuda i 30 minuter.

Step 2

Förbered sedan såsen: Mjuka upp gul lök (skuren i tunna juliennestrimlor) i olivolja i en stekpanna; tillsätt ärtorna och deglacera med rödvinet.

Step 3

När det har avdunstat, tillsätt tomatpuré och passata. Skär mozzarellan i små tärningar. Smörj fyra 10 cm stora tart- eller kakformar (eller en stor ugnsform) och strö över ströbröd. Torrstek riset, tillsätt den silade grönsaksbuljongen och låt sjuda.

Step 4

Tillsätt tomatsåsen efter halva tiden och koka tills riset är al dente eller fortfarande fast. Låt riset svalna genom att sprida ut det i en ugnsform. När det är ljummet, blanda i det uppvispade ägget.

Step 5

Ta de förberedda formarna och börja med att breda ut ett lager ris i botten och upp längs sidorna. Fyll på med mozzarella och de hackade hårdkokta äggen och täck sedan över med resten av riset.

Step 6

Baka i 180°C i 10 minuter och sedan i 220° i ytterligare 8 minuter. Lossa sartun från formarna och servera med resterande sås och ett strössel Parmigiano Reggiano.