Ingredients
- 400 g carnaroliris
- 150 g mozzarella
- 150 g skalade ärtor
- 100 g riven Parmigiano Reggiano
- 2 hårdkokta ägg
- 1 vispat ägg
- 1 vitlöksklyfta
- 400 ml ekologisk tomatpassata
- 300 g gul lök
- 50 g tomatpuré
- 80 ml rött vin
- 80 ml olivolja extra virgin
- 60 g smör
- Brödsmulor
- Solrosolja för stekning
- Salt, peppar
- Grönsaksbuljong:
- 1 stång selleri
- 2 morötter
- 1 gul lök
- 100 g konserverade skalade tomater
- 1 liter vatten
Directions
Step 1
Koka först upp ingredienserna till grönsaksbuljongen i en kastrull och låt sjuda i 30 minuter.
Step 2
Förbered sedan såsen: Mjuka upp gul lök (skuren i tunna juliennestrimlor) i olivolja i en stekpanna; tillsätt ärtorna och deglacera med rödvinet.
Step 3
När det har avdunstat, tillsätt tomatpuré och passata. Skär mozzarellan i små tärningar. Smörj fyra 10 cm stora tart- eller kakformar (eller en stor ugnsform) och strö över ströbröd. Torrstek riset, tillsätt den silade grönsaksbuljongen och låt sjuda.
Step 4
Tillsätt tomatsåsen efter halva tiden och koka tills riset är al dente eller fortfarande fast. Låt riset svalna genom att sprida ut det i en ugnsform. När det är ljummet, blanda i det uppvispade ägget.
Step 5
Ta de förberedda formarna och börja med att breda ut ett lager ris i botten och upp längs sidorna. Fyll på med mozzarella och de hackade hårdkokta äggen och täck sedan över med resten av riset.
Step 6
Baka i 180°C i 10 minuter och sedan i 220° i ytterligare 8 minuter. Lossa sartun från formarna och servera med resterande sås och ett strössel Parmigiano Reggiano.