Ingredients
- 8 medelstora eller 4 stora bakpotatisar
- 200 g konserverade ekologiska skalade tomater
- 100 g guanciale eller rökt bacon
- 60 g riven pecorinoost
- 1 vitlöksklyfta
- 2 msk olja
- Svartpeppar efter smak
- En liten bit chilipeppar
- Kvistar av färsk basilika, att garnera med
Directions
Step 1
Skrubba potatisen väl. Värm ugnen till 200°C (varmluft). Sätt in potatisen i mitten av ugnen. Grädda i 15 minuter och sänk sedan ugnen till 170°C och grädda i ytterligare 45 minuter-1 timme tills potatisen är mjuk i köttet (beroende på potatisens storlek).
Step 2
Testa med en tandpetare. Under tiden förbereder du såsen: stek guancialen gyllenbrun i en stekpanna och lägg den åt sidan på hushållspapper. Tillsätt en vitlöksklyfta och chilipeppar i baconfettet, och när vitlöken är gyllene tillsätter du tomaterna och kokar i ca 10 minuter på medelvärme.
Step 3
För att servera gör du ett snitt i toppen av den bakade potatisen, häller över såsen och toppar med lite pecorinoost och den krispiga guanciale om du vill.