Ingredients
- 500 g konserverade ekologiska skalade tomater
- 2 tjocka skivor bröd
- 2 vitlöksklyftor
- Chili (valfritt)
- Olivolja extra virgin efter smak
- Färsk basilika efter smak
- Salt och peppar efter smak
Directions
Step 1
Häll i tillräckligt med olja för att täcka botten av en kastrull, tillsätt den krossade vitlöken och, om du vill, chilin. Stek i några ögonblick, tillsätt tomaterna och koka på medelhög värme i 20 minuter. Krydda efter smak.
Step 2
Ta under tiden två brödskivor - ca 2 cm tjocka - och blötlägg dem i vatten i 10 minuter. Pressa brödet väl och lägg det sedan i tomatsåsen när den kokar, tillsätt lite vatten också.
Step 3
Fortsätt koka tomatsoppan i ca 15 minuter, rör om då och då. Mot slutet kan du använda en visp för att göra konsistensen krämigare och slätare. Tillsätt färsk basilika och en skvätt olja.