Chiudi

RGFE

Pappa al pomodoro (Bröd- och tomatsoppa)

Chef

Viviana Marrocoli

Serves

4

Pappa al pomodoro (Bröd- och tomatsoppa)

Denna enkla italienska veganska brödsoppa är värmande, smakrik och enkel att tillaga och ger dig sommarens alla smaker på bordet!

Ingredients

  • 500 g konserverade ekologiska skalade tomater
  • 2 tjocka skivor bröd
  • 2 vitlöksklyftor
  • Chili (valfritt)
  • Olivolja extra virgin efter smak
  • Färsk basilika efter smak
  • Salt och peppar efter smak

Directions

Step 1

Häll i tillräckligt med olja för att täcka botten av en kastrull, tillsätt den krossade vitlöken och, om du vill, chilin. Stek i några ögonblick, tillsätt tomaterna och koka på medelhög värme i 20 minuter. Krydda efter smak.

Step 2

Ta under tiden två brödskivor - ca 2 cm tjocka - och blötlägg dem i vatten i 10 minuter. Pressa brödet väl och lägg det sedan i tomatsåsen när den kokar, tillsätt lite vatten också.

Step 3

Fortsätt koka tomatsoppan i ca 15 minuter, rör om då och då. Mot slutet kan du använda en visp för att göra konsistensen krämigare och slätare. Tillsätt färsk basilika och en skvätt olja.

Servera tomatsoppan varm men inte kokande.