Chiudi

RGFE

Ägg i skärselden

Chef

Viviana Marrocoli

Serves

2

Ägg i skärselden

Den här brunchrätten är så mättande och god att du aldrig skulle kunna tro att den är gjord på bara några enkla ingredienser.

Ingredients

  • 2 medelstora ägg
  • 200 g ekologisk tomatpassata
  • 1 vitlöksklyfta
  • Hackad persilja
  • Olivolja extra virgin efter smak
  • Salt och peppar efter smak

Directions

Step 1

Ringla lite olja i en stekpanna. Tillsätt de skalade vitlöksklyftorna och stek några ögonblick. Tillsätt passatan, krydda och koka på låg värme i ca 10 minuter.

Step 2

När såsen är färdigkokt tar du bort vitlöken. Forma två brunnar i såsen med en sked. Knäck ett ägg i varje brunn och se till att äggulan inte går sönder.

Step 3

Koka äggen på mycket låg värme tills äggvitan har stelnat och ta sedan bort dem från värmen. Strö över äggen med salt, peppar och hackad persilja.

Servera varmt.