Customise Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorised as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyse the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customised advertisements based on the pages you visited previously and to analyse the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Chiudi

RGFE

Ägg i skärselden

Chef

Viviana Marrocoli

Serves

2

Ägg i skärselden

Den här brunchrätten är så mättande och god att du aldrig skulle kunna tro att den är gjord på bara några enkla ingredienser.

Ingredients

  • 2 medelstora ägg
  • 200 g ekologisk tomatpassata
  • 1 vitlöksklyfta
  • Hackad persilja
  • Olivolja extra virgin efter smak
  • Salt och peppar efter smak

Directions

Step 1

Ringla lite olja i en stekpanna. Tillsätt de skalade vitlöksklyftorna och stek några ögonblick. Tillsätt passatan, krydda och koka på låg värme i ca 10 minuter.

Step 2

När såsen är färdigkokt tar du bort vitlöken. Forma två brunnar i såsen med en sked. Knäck ett ägg i varje brunn och se till att äggulan inte går sönder.

Step 3

Koka äggen på mycket låg värme tills äggvitan har stelnat och ta sedan bort dem från värmen. Strö över äggen med salt, peppar och hackad persilja.

Servera varmt.