Ingredients
- 4 korvar av kalvkött (frankfurter)
- 1 msk currypulver
Till såsen
- 1 silverlök
- 4 tsk currypulver
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk spiskummin
- Salt efter smak
- 2 slevar varmt vatten
- 250 g ekologisk tomatpassata
- Olivolja extra virgin efter smak
- 250 g ketchup
Directions
Step 1
Börja med att förbereda såsen: Finhacka löken. Tillsätt en skvätt olja i en stekpanna och fräs löken tills den är mjuk, tillsätt sedan paprikapulvret.
Step 2
Häll i passatan och ketchupen och låt såsen sjuda. Rör ner spiskummin och curry, smaka av med salt och tillsätt två slevar varmt vatten. Låt koka tills såsen tjocknat, stäng av värmen och ställ åt sidan.
Step 3
Tillaga nu korvarna: rör ut en matsked currypulver i en stor kastrull med vatten och koka upp, lägg i korvarna och koka i ca 5 minuter, låt rinna av och lägg på en mycket het grillplatta tills de är gyllenbruna på båda sidor.