Chiudi

RGFE

Currywurst med kryddig tomatsås och ketchup samt en nypa curry

Chef

Viviana Marrocoli

Serves

4

Currywurst med kryddig tomatsås och ketchup samt en nypa curry

Skäm bort dig själv, din familj och dina vänner med en hemlagad sås till din currywurst som lyfter detta tyska gatukäk till gourmetnivå.

Ingredients

  • 4 korvar av kalvkött (frankfurter)
  • 1 msk currypulver

Till såsen

  • 1 silverlök
  • 4 tsk currypulver
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk spiskummin
  • Salt efter smak
  • 2 slevar varmt vatten
  • 250 g ekologisk tomatpassata
  • Olivolja extra virgin efter smak
  • 250 g ketchup

Directions

Step 1

Börja med att förbereda såsen: Finhacka löken. Tillsätt en skvätt olja i en stekpanna och fräs löken tills den är mjuk, tillsätt sedan paprikapulvret.

Step 2

Häll i passatan och ketchupen och låt såsen sjuda. Rör ner spiskummin och curry, smaka av med salt och tillsätt två slevar varmt vatten. Låt koka tills såsen tjocknat, stäng av värmen och ställ åt sidan.

Step 3

Tillaga nu korvarna: rör ut en matsked currypulver i en stor kastrull med vatten och koka upp, lägg i korvarna och koka i ca 5 minuter, låt rinna av och lägg på en mycket het grillplatta tills de är gyllenbruna på båda sidor.

Servera currywurstarna rykande heta med såsen och, om så önskas, rikligt med pommes frites.