Ingredients
- 600 g väldigt färska torskfiléer
- 2 lagerblad
- Några pepparkorn
- Salt, efter smak
- En skvätt olivolja extra virgin
- 1 stor vitlöksklyfta, skalad och riven
- 3 ansjovisfiléer, i olja
- 3 tsk avsaltad kapris
- 150 g Gaetaoliver
- 50 ml torrt vitt vin
- 250 g konserverade ekologiska hackade tomater
- Salt efter smak
- 1 chilipeppar
- Finhackad persilja och basilika för att garnera
Directions
Step 1
Skölj torskfiléerna under rinnande kallt vatten. Torka dem med kökshandduk och skär dem i stora bitar. Koka torsken mycket försiktigt i tillräckligt med vatten för att täcka, med lagerblad, pepparkorn och salt i cirka 10-12 minuter beroende på fiskens tjocklek - vattnet ska bara hållas precis sjudande.
Step 2
Gör såsen under tiden. Pressa vitlöken till en pasta och värm i en panna med en skvätt olja. Tillsätt ansjovisfiléerna direkt och låt dem smälta på låg värme utan att vitlöken blir brun. Tillsätt kapris och oliver, höj värmen lite och låt koka en kort stund.
Step 3
Deglasera med det vita vinet. När alkoholen har avdunstat, tillsätt de hackade tomaterna, knappt ett halvt glas vatten och den hackade chilin. Täck över och låt koka i 10 minuter. Ta av locket, smaka av och krydda om det behövs.