Ingredients
- 600 g färsk torkfisk (förblöt)
- 500 g potatis
- 400 ml ekologisk tomatpassata
- 100 g Taggiasca-oliver
- 50 ml vatten
- 1 lök
- 1 morot
- 1 vitlöksklyfta
- 50 g pinjenötter
- persilja efter smak
- olivolja extra virgin efter smak
- salt och peppar efter smak
- persilja eller ärtskott att garnera med
Directions
Koka upp en kastrull med vatten och koka (den i förväg blötlagda) torkfisken i 15 minuter på mycket svag värme, stäng sedan av värmen och låt fisken rinna av. Lägg upp stockfisken på en tallrik och ta försiktigt bort ben och skinn innan du delar den i bitar.
Till såsen
Skala vitlöksklyftan, ta bort kärnan och finhacka den tillsammans med löken och moroten. Hetta upp 2 msk extra virgin olivolja i en kastrull och sautera grönsakerna. Skala potatisen och skär den i tärningar om 4 x 4 cm. Lägg i potatisen i kastrullen med grönsakerna och fräs i några minuter. Tillsätt passatan och låt koka på låg värme i ca 20 minuter. Lägg sedan upp torkfisken ovanpå grönsakerna och fortsätt koka på låg värme i ca 15 minuter, rör om ibland, tills potatisen är färdigkokt. Tillsätt slutligen oliverna, smaka av med salt och peppar, rör om försiktigt och garnera med persilja eller ärtskott.