Ingredients
- 250 g rökta sillfiléer
- 60 g gul lök
- 400 g paprika
- 150 g konserverade ekologiska hela skalade tomater
- 40 g persilja
- 4 vitlöksklyftor
- Salt
- 2 msk äppelcidervinäger
- 30 ml olivolja extra virgin
- Svartpeppar
- Små salladsblad och örter, att garnera med
Directions
Step 1
Rengör sillarna, ta bort eventuella fenor och bryt upp köttet med fingrarna eller skiva försiktigt. Lägg fisken i en skål, täck med vatten och låt ligga i blöt några timmar tills den är mjuk.
Step 2
Rosta paprikorna och tomaterna i ugnen eller på en grillplatta, lägg dem sedan i en form och låt dem ligga övertäckta i minst 2 timmar. Putsa paprikorna genom att ta bort det brända skalet och kärnorna och skölj dem.
Step 3
Kärna ur tomaterna. Låt paprikorna rinna av väl och lägg dem i en matberedare tillsammans med tomaterna, den tvättade persiljan, vitlöken, salt, peppar, olivoljan och vinägern och mixa allt till en massa - beroende på tycke och smak kan den vara väldigt slät eller lite grov.
Step 4
Servera den rökta sillen på peppar- och tomatpurén och garnera med några blad och örter efter eget val.