Chiudi

RGFE

Rökt sill med rostad peppar och sås gjord på konserverade ekologiska hela skalade tomater

Chef

Viviana Marrocoli

Serves

4

Rökt sill med rostad peppar och sås gjord på konserverade ekologiska hela skalade tomater

En läcker twist på en dansk sommarklassiker – smakerna från den rökta sillen och den rostade peppar- och tomatsåsen utgör en härlig kombination till en lättare sommarmåltid.

Ingredients

  • 250 g rökta sillfiléer
  • 60 g gul lök
  • 400 g paprika
  • 150 g konserverade ekologiska hela skalade tomater
  • 40 g persilja
  • 4 vitlöksklyftor
  • Salt
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 30 ml olivolja extra virgin
  • Svartpeppar
  • Små salladsblad och örter, att garnera med

Directions

Step 1

Rengör sillarna, ta bort eventuella fenor och bryt upp köttet med fingrarna eller skiva försiktigt. Lägg fisken i en skål, täck med vatten och låt ligga i blöt några timmar tills den är mjuk.

Step 2

Rosta paprikorna och tomaterna i ugnen eller på en grillplatta, lägg dem sedan i en form och låt dem ligga övertäckta i minst 2 timmar. Putsa paprikorna genom att ta bort det brända skalet och kärnorna och skölj dem.

Step 3

Kärna ur tomaterna. Låt paprikorna rinna av väl och lägg dem i en matberedare tillsammans med tomaterna, den tvättade persiljan, vitlöken, salt, peppar, olivoljan och vinägern och mixa allt till en massa - beroende på tycke och smak kan den vara väldigt slät eller lite grov.

Step 4

Servera den rökta sillen på peppar- och tomatpurén och garnera med några blad och örter efter eget val.

Läckert att servera med rågbröd och julienneskuren lök som legat några timmar i iskallt vatten.