Ingredients
- 4 skivor svärdfisk
- 1 Tropea-lök (eller rödlök)
- 1 stjälk selleri
- 10 urkärnade gröna oliver
- 2 msk picklad kapris
- 300 ml konserverade ekologiska finhackade tomater
- 3 msk olivolja extra virgin
- salt efter smak
- en handfull färsk persilja
Directions
Step 1
Skiva löken, men inte för tunt, ansa sellerin och hacka den i mindre bitar. Hacka oliverna (spara några till garnering om du vill) och pressa ut överflödig vätska ur kaprisen.
Step 2
Hetta upp oljan i en stor stekpanna och fräs lök och selleri under omrörning och tillsätt en kopp kallt vatten. När grönsakerna är gyllenbruna tillsätter du kaprisen och oliverna och låter dem fräsa i 3-4 minuter.
Step 3
Tillsätt nu de finhackade tomaterna och salta och låt koka i ytterligare 10 minuter. Under tiden steker du svärdfiskskivorna i en annan stekpanna på båda sidor för att täta dem och tillsätt sedan till såsen.
Step 4
Tillaga på medelvärme i ytterligare 10 minuter.