Chiudi

RGFE

Svärdfisk i gluttonstil

Chef

Viviana Marrocoli

Cook & Prep Time

40 minuter

Serves

4

Svärdfisk i gluttonstil

Ingredients

  • 4 skivor svärdfisk
  • 1 Tropea-lök (eller rödlök)
  • 1 stjälk selleri
  • 10 urkärnade gröna oliver
  • 2 msk picklad kapris
  • 300 ml konserverade ekologiska finhackade tomater
  • 3 msk olivolja extra virgin
  • salt efter smak
  • en handfull färsk persilja

Directions

Step 1

Skiva löken, men inte för tunt, ansa sellerin och hacka den i mindre bitar. Hacka oliverna (spara några till garnering om du vill) och pressa ut överflödig vätska ur kaprisen.

Step 2

Hetta upp oljan i en stor stekpanna och fräs lök och selleri under omrörning och tillsätt en kopp kallt vatten. När grönsakerna är gyllenbruna tillsätter du kaprisen och oliverna och låter dem fräsa i 3-4 minuter.

Step 3

Tillsätt nu de finhackade tomaterna och salta och låt koka i ytterligare 10 minuter. Under tiden steker du svärdfiskskivorna i en annan stekpanna på båda sidor för att täta dem och tillsätt sedan till såsen.

Step 4

Tillaga på medelvärme i ytterligare 10 minuter.

Servera i en djup tallrik garnerad med lite persilja och några oliver om du vill.